Trycket


Vår teknik för livsmedelstryck består av ytterst specialiserade maskiner. Med hjälp av patenterad tryckteknologi blir motiv och logotyper tryckta med hög upplösning på kvalitativ marsipan och fondant (även kallat sugar paste). Våra tårtor och bakverk blir sedan täckta i de härliga motiven, vilket resulterar i en aptitlig och ytterst personligt anpassad njutning för såväl gom som öga. Det speciella med denna teknologi är att vi kan trycka med väldigt hög skärpa direkt på marsipanen och fondanten. Utöver det kan vi trycka ovanligt stora format, så att marsipan- och fondantlocken utan problem kan bli en bra bit öven 1 meter långa.


Livsmedelsfärg/Karamellfärg


Dessa färgpigment är speciellt utvalda för att ge den bästa upplösningen utan någon som helst kompromiss på smak eller livsmedelsförordningar. De står under stränga regler och förordningar gällande livsmedelsfärg som fastställts av EU. Precis som färgglatt godis, går denna självklart att äta.

Ta en titt in i tårtverkstan! »

Livsmedelsfärg/Karamellfärg

Motiv och Designers


Uli Stein

Många motiv är skapade av den tyske illustratören Uli Stein. Han är mest känd för roliga uttryck och komiska teckningar, ofta med förmänskligade djur i huvudrollen.

Uli Stein

Pia Lilenthal

I över 25 år har Pia arbetat med reklam och hunnit med att formge en mängd trycksaker, från annonser och broschyrer till bioaffischer och tidningar. Idag är hon främst konstnär och illustratör och hennes konst syns på såväl bokomslag, som illustrationer i tidningar, motiv på kuddar, på vykort och som konstverk. Pia arbetar med blandteknik där screentryck och sprejfärg är centralt. Tekniken påminner om gatukonstens mallar, stencil art, men genom att addera akvarell och kollage får motiven sin egen prägel. Pia använder gärna oväntade färgkombinationer och texter och siffror som del i motiven.

Se Pias alla motiv! »

Pia Lilenthal Tårtmotiv

Sune Envall

Sune arbetar som konstnär och Industri- och Grafiskdesigner. Hans illustrationer har ofta varit på framsidan på såväl böcker som magasin över hela världen. I normala fall arbetar han i vattenfärg men har på senare tid lagt till Grafisk Design och Animationer på sin palett. Vid sidan av sitt konstnärliga arbete är Sune även en eftertraktad industridesigner som specialiserat sig på aluminiumfälgar, bildelar och företagsprofiler. Bland hans kunder tillhör Husqvarna, Thule, Saab, Volvo, Ford, Toyota Racing Department och Chrysler med flera. Hans kärlek till bilar, skepp och motorer återspeglas även starkt i hans konst.

Sune Envall

Juan Rodrigo Méndez García

”Mexikan och från födseln kreativ", så beskriver sig vår tårtdesigner Rodrigo Mendez kort men passande. Redan i sin ungdom befattade han sig nästan uteslutande med penna och papper för att få utlopp för sin fantasi. Så uppstod också i tidiga år en samling på imponerande 500 nya superhjältar! Senare byttes papper och penna ut mot datorer och efter genomförs Desgin utbildning på universitetet i Guadalajara startade han sin egna grafiska studio.

Juan Rodrigo Méndez García

Foton

Vänligen ladda upp ditt foto eller din bild i förljande format: JPG eller PNG. Tänk på att alltid försöka ladda upp den absolut högsta upplösningen som du kan hitta. Det är avgöranade när det gäller tryck, då det du ser på skärmen kan se bra ut medan det i verkligheten är alldeles för litet för att se bra ut på en större tryckt yta.

Vänligen beakta att det är bäst att ladda upp klassiska foton i rektangulär form (ca 4:3) och inte helt kvadratiska motiv, såsom på Instagram. Detta eftersom våra klassiska ramar är utformade utefter det klassiska formatet och du isf kommer få vita ränder alternativt behöva beskära bilden väldigt mycket annars.

Här hittar du fototårtorna! »

Torten-Foto Beispiel

Text eller hälsning på tårtan

På nästan alla tårtor ger vi möjligheten att låta skriva en personligt text eller en hälsning. Det är dock begränsat till max 35 tecken, för att garantera läsbarhet. I vår bildeditor kan du själv redigera texterna bäst du vill men på våra motivtårtor försöker våra tårtdesigners att göra det så snyggt som möjligt utefter motivets egenskaper.

Viktigt: vi kan ej garantera läsbarheten på text som inte skrivits in via vår sida, utan som ni själva lagt på en bild som ni sedan laddat upp.

Skrift eller hälsning på tårtan

Bildeditor

Med vår användarvänliga Bildeditor har du fira händer att skapa din egna fototårta: beskär, förstora, förminska, vrid, lägg till text, ändra typsnitt och ram – endast din fantasi sätter gränserna! Du ser även direkt hur resultatet blir och får en länk till din bild i din beställning. Hjälp till bildeditorn hittar du i dess menylist längst upp. Du kommer till bildeditorn via knappen på produktsidan på alla fotoprodukter – "Till Bildeditorn".

Här hittar du fototårtorna! »

Bildeditor för fototårtor