Vår Produktion


Produktionen är hjärtat i vårt företag. Belägen i Köln, även känt för parfym (eau de Cologne), sin Dom och det stora chokladmuséet, utgör det navet i all vår verksamhet. Här skapar vi minnesvärda tårtor helt utifrån dina idéer. Det börjas tidiga morgnar, då våra konditorer bakar de färska tårtbottnarna i våra högteknologiska ugnar som säkrar perfekt resultat varje gång. Med hjälp av vårt unika livsmedelstryck blir ditt önskade foto eller valda motiv överfört på den utsökta marsipanen från Odense som kavlats till perfektion precis innan. Bottnarna förses om vartannat med den färska cremen och din tårta är redo att täckas. Vi lägger stort värde vid fingerfärdigheten och handarbetet som ligger bakom en perfekt täckning utan veck eller bristningar i marsipanen. Inget skickas ut, som vi inte själva skulle servera med stolthet! Till sist avrundas allt med en fin och säker förpackning där även valda tårtdekorationer, kort med din hälsning och innehållsförteckning med mera läggs med.
Philosophie

Vår filosofi är att endast den bästa kvaliteten kan lämna vårt hus. Det inkluderar i första hand mycket noga utvalda ingredienser. Det börjar med det finaste klarifierade smöret (rent smörfett) som rundas av med Callbaut's fina choklad som sedan toppas med Odense's utsökta marsipan. Allt ifrån förberedelser till bakning sker under en strikt kvalitetsstyrning som säkerställer att slutresultatet för varje order blir ett mästerverk. Vår förpackningsavdelning har skräddarsydda lösningar som säkerställer att våra bakverk kommer fram i utmärkt skick till alla kunder.


"Meisterbetrieb"

För att producera högsta kvalitet krävs inte bara högkvalitativa ingredienser, utan även spetskompetens inom området. Därför har vi våra egna konditormästare (ty. Konditormeister) som håller ett öga på att alla höga kvalitetskrav uppfylls. Vi jobbar även ständigt med utveckling av idéer till nya smaker och tårtor. Därutöver kan vi som verksamhet under konditormästares ledning, d.v.s. Meisterbetrieb (sv. mästarverksamhet), även ge goda möjligheter till unga människor som vill utbilda sig till konditorer.
Medarbetare

Vi vill att alla våra medarbetare ska brinna för våra produkter. Vi tror att om man älskar våra bakverk så kommer man att engagera sig fullt ut för att skapa de bästa produkterna till våra kunder. Vi har etablerat en mycket genomarbetad urvalsprocess för att hitta de bästa personerna till vårt team. Vi är stolta över vårt internationella team av konditorer som alla strävar efter samma sak - viljan att skapa de absolut bästa tårtorna för våra kunder!


Teknologi & Innovation

Utöver noggrant handarbete och spetskompetens, lägger vi stor vikt vid nytänkande och effektivisering. Detta för att kunna bibehålla högsta kvalitet till en rimlig kostnad, samt att kunna ge våra kunder individuellt anpassade detaljer som är lika snygga varje gång. Detta åstadkommer vi bl.a. genom den unika livsmedelstryckteknologi som vi specialiserat oss på. Genom unik kompetens i teknologin samt noga beprövade metoder, kan vi erbjuda en helt ny nivå av detaljrikedom aldrig tidigare skådad på tårtor i dessa prisklasser.En titt in i Tårtlandet