Våra BakverkVåra tårtor bygger vidare på den engelska och amerikanska tårttraditionen, där en av grundtankarna är att man skall kunna jobba under längre tid med en tårta för att kunna utsmycka den till perfektion. Detta möjliggörs genom att man väljer råvaror med omsorg samt väljer bort vissa livsmedel som snabbt kan härskna eller ruttna, såsom grädde med mera.

Basen bygger på välbakade tårtbottnar, så kallad sponge-cake (sv. motsvarigheten till sockerkaka), och en smörcreme på rent smörfett. Sockret i tårtan tillsammans med det rena fettet gör att det blir en naturlig konservering utan extra tillsatta konserveringsmedel. Detta möjliggör den längre hållbarheten, jämfört med traditionella gräddtårtor, samt att de står sig bäst och får en fylligare smak i rumstemperatur.


En stor skillnad mellan våra tårtor och mer traditionella engelska tårtor av denna typ, är den mer kontinentala och nordiska touchen. Som kronan på verket täcks tårtorna med delikat mandeldekormassa istället för sugar paste, även kallat fondant eller sockermassa.

Våra konditormästare garanterar varje tårtas höga kvalitet. Vi hoppas även att vår glädje i att skapa dem smittat av sig och känns av vid ert firande! :)

En titt in i Tårtverkstan! »


Former & Storlekar

Former & Storlekar hos dinTårta.se

Rektangulära

Fototårta S (20x14 cm) 8 bitar
Fototårta M (25x17 cm) 15 bitar
Fototårta L (39x27 cm) 40 bitar

Dessa tårtor är i regel 5 cm höga.

Runda

Motivtårta S (18 cm) 8 bitar
Motivtårta M (26 cm) 20 bitar
Motivtårta L (36 cm) 41 bitar
Motivtårta 2-våningar (18+26 cm) 28 bitar
Motivtårta 3-våningar (18+26+36 cm) ca 70 bitar

Dessa tårtor är i regel 5 cm höga.

Specialmått

Hjärttårta M – (25x24x5cm) 15 bitar
Hjärttårta L – (34x31x5cm) 38 bitar
Box-Cake Short (22x22x7,5 cm) 29 bitar
Box-Cake Tall (22x22x10 cm) 39 bitar
Matchtröja-tårta M (25x17x5 cm + ärmar) 19 bitar
Matchtröja-tårta L (39x27x5 cm + ärmar) 50 bitar
Sneaker-tårta L (35x20x7,5 cm) 35 bitar
Babymage (33 x 26 cm) 30 bitar


Så beräknar vi våra tårtbitar

En klassisk tårtbit är i Sverige 5x5x5 cm, dvs 125 cm3, vilket betyder att tårtbitarna du skär ut har följande storlek för respektive höjd:
Vanlig höjd (5 cm): ytan per tårtbit, sett ovanifrån, är då 5x5 cm
Dubbel höjd (10 cm): ytan per tårtbit, sett ovanifrån, är då 3,5x3,5 cmFlervåningstårtor

2-Stöckige Torten aufstellen Video

Flervåningstårtorna blir levererade separat för en säker transport. Först när det är dags för presentation, ställs då tårtan upp. Under vardera tårta hittar du en anpassad guldplatta för snyggare tillskärning och för att enklare kunna stapla dem. Ställ då helt enkelt den mindre tårtan på den större, vänligen se videon ovan eller bilden nedan. Sedan är det bara att dekorera :)

Mehrstöckige Torten nach dem Versand montieren


FärgvalNär denna ikon syns i hörnet på produktbilden, betyder det att du kan välja att få den i flera olika färger. Klicka bara på produkten och välj din färg :)Smaker & Ingredienser

Tårtorna

Vaniljbotten med Halloncreme

Tårta med Halloncreme

En fantastiskt hallonblandning som uppskattas av både stora och små! OBS! Inte att förväxla med den klassiska opera- eller princesstårtan, då denna smak är gjord på finaste smörcreme och inte innehåller vispgrädde.Tårta med vaniljsmörkräm och hallonsylt ingredienser


Chokladbottnar med Chokladcreme

Chokladbottnar med Chokladcreme

Vår chokladsprängda fyllning på våra syndiga chokladbottnar, den går hem hos de allra allra flesta och är vår absolut mest sålda smak!Chokladbottnar med Chokladcreme ingredienser


Vaniljbotten med Citroncreme

Vaniljbotten med Citroncreme

Våra härliga vaniljbottnar fyllda med vår distinkta och fräscha citroncreme, en utsökt hit, som brukar uppskattas lite extra av de lite äldre smaklökarna och den som söker något som inte är lika mastigt som våra andra tårtor.Vaniljbotten med Citroncreme ingredienser


Chokladbottnar med Körsbärscreme

Chokladbottnar med Körsbärscreme

Körsbärscreme på våra härliga chokladbottnar i en underbar cerise färg som ligger lika fint i smaken som i ögat.Chokladbottnar med Körsbärscreme ingredienser


Vaniljbottnar med nougatcreme

alt=

Vaniljbottnar med nougatcreme: för alla som älskar nougat har vi äran att presentera en helt ny smak, perfekt balans mellan kakao och mandel - vår personliga favorit!nougat-tarta


Tårtrekommendation Vi rekommenderar att servera din tårta med nyvispad grädde, för att få den absolut bästa smakupplevelsen!Tårtskylten

Tortenschild, Herzförmig
Hjärta - 65x67 mm
Tortenschild, Quadratförmig
Kvadrat - 75x75 mm
Tortenschild, Rechteckig
Rektangel - 88x65 mm
Tortenschild, Wolkenförmig
Moln - 85x80 mm

Fullända din tårta med en snygg tårtskylt med valfri text eller bild! Tårtskylten kan placeras varsomhelst på eller vid sidan av tårtan. Tårtskylten kan beställas tillsammans med tårtan och finns i fyra olika former. Genom att klicka på ”fler tillval” på produktsidan kan du välja önskad form på skylten. Välj mellan följande former för din tårtskylt; hjärtformad, rektangulär, kvadrat eller moln. Skriv sedan i den önskade texten för din tårtskylt så trycker vi den med livsmedelsfärg på tårtskylten av sugarpaste. Om du inte vill ha någon text på tårtskylten går det bra att beställa utan. Sedan är det bara att invänta leverans! Det är väldigt enkelt; packa upp tårtskylten och ställ den precis var du vill ha den som en vacker dekoration. Observera att vi trycker texten precis så som du skriver den, utan stavningskontroll. Lycka till!

Läs mer om vår fondant»Cupcakes

Chokladcupcakes


Chokladcupcakes

Chokladcupcakes ingredienser


Citroncupcakes


Citroncupcakes

Citroncupcakes ingredienser


Chocolate Chip-Cupcakes

Chocolate Chip-Cupcakes

Chocolate Chip-Cupcakes


Blåbärscupcakes


Blåbärscupcakes

Blåbärscupcakes ingredienserBrownies med Valnötter

Brownies med Valnötter

Brownies med Valnötter ingredienser


Sockerkaka med fondantlock (sugarpaste)

Marmor-/ Tigerkaka

Socker, ägg , mjöl , palmfett *, vetestärkelse , fuktighetsbevarande: sorbitol, glycerin; Rapsolja, 1,5% låg fetthalt kakaopulver, rismjöl, glukos-fruktossirap, naturlig arom, bakpulver: difosfat, natriumkarbonater; Emulgeringsmedel: mono- och diglycerider av fettsyror; Salt, surhetsreglerande medel: natriumacetater. (* Certifierad hållbart producerad palmolja)

Leckere Törtchen online bestellen


Mandeldekormassa

Vi får vår fina mandeldekormassa från vår danska partner Odense-Marcipan, som bland annat är kunglig hovleverantör sedan 1961. Premiumtillverkaren ger oss en unik blandning av Kalifornisk mandel som utgör grunden till våra tårtlock. Tårtlocken är tryckta med livsmedelsfärg. Detta görs av vår egenutvecklade och patenterade livsmedelsskrivare som garanterar både ett optimalt resultat och en skonsam och hygienisk behandling av ytan. Skarpa bilder, tydliga konturer och perfekta färger, plus en extraordinär smak, som kännetecknar våra produkter, vilket alla är glada över!


Odense Marcipan

Odense Fondant

Likaså levererar vår danska partner Odense Marcipan vår vackra fondant (även kallad Sugar Paste). Den utmärker sig genom sin höga kvalitet och små porer som gör det möjligt att trycka med ännu högre upplösning och återge tydliga resultat även på små ytor. På våra mindre munsbitar som t.ex. Macarons och Brownies använder vi därför Odense Fondant för att uppnå bästa resultat.

Ingredienser: socker, glukossirap, vegetabiliskt fett (palm), vatten, stabilisatorer (E422, E415, E466), emulgeringsmedel (E472c), färger (E171), naturliga smakämnen, konserveringsmedel (E202). Kan innehålla spår av mandel.

Odense Fondant

Livsmedelsfärg

Färgpigmenten är speciellt utvalda för att ge den bästa upplösningen samt färgåtergivningen utan att göra någon kompromiss på livsmedelssäkerheten. Livsmedelsfärgerna är strängt kontrollerade och certifierade av EU samt FDA. Dessa är självfallet ätbara!

Mer information om vårt livsmedelstryck »Förvaring & Hållbarhet

Tårtorna, bakelserna och marsipanlocken skall samtliga förvaras i rumstemperatur. Vänligen ställ dem aldrig i kylskåpet. Där bildas nämligen lätt kondensvatten som löser upp den vattenlösliga karamellfärgen i trycket. Även en professionell kyl utan kondens, kan skada tårtlocket som torkas ut, vilket gör att den kan spricka. Varje tårta görs speciellt efter din beställning samma dag som den går iväg för leverans. När tårtpaketet ankommit är den fortfarande hållbar i minst 7 dagar, i rumstemperatur. Vi arbetar inte med extra konserveringsmedel utan utesluter helt enkelt sådana livsmedel som måste kylas ned (t.ex. vispad grädde) samt arbetar med mycket hög livsmedelssäkerhet för att det aldrig skall kunna finnas någon grund för att något skall kunna bli dåligt.

”Tårtförpackning”

Allergiinformation

Alla bakverk kan innehålla spår av nötter, jordnötter, sulfiter och mjölkprodukter.

Här hittar du vår Innehållsförteckning

För personer med celiaki har vi även glutenfria tårtor :)

Glutenfree-cake