Miljö & Ansvar


Inget går till spillo - The good food

[12.2017] - Vi här på dintårta.se har som mål att inte låta några av våra bakverk eller tårtor hamna i soporna. Därför har vi ett samarbete med The good food company, vilket är ett företag som distribuerar och säljer livsmedel som andra butiker inte kan. Till exempel så ger vi bort våra muffinstoppar från de avskurna muffinsarna som blir basen för våra cupcakes. Vi ger även bort våra tårtor och bakverk som inte blir upphämtade eller skickas tillbaka på grund av defekt eller felaktig adress men fortfarande är helt ätbara.

Mer om våra bakverk »


thegoodfood_logo

Klimatneutrala påsar

Klimatneutrala påsar - Återbära™

[04.12.2017] - Sedan november 2017 använder vi endast påsar som är 100% klimatneutrala genom projektet Återbära™, som hålls i av vår leverantör Avisera och sker genom certifierad trädplantering. Miljön är otroligt viktig för oss alla och vi fortsätter att göra allt vi kan för att minska vår klimatpåverkan. För oss är det väldigt viktigt att varje kund som får en tårta av oss kan ha gott samvete gentemot miljön. I.o.m. denna åtgärd är all förpackningsmaterial samt leverans så miljövänlig som det bara går i nuläget. Har du ytterligare förslag på vad vi kan förbättra, så vill vi mer än gärna höra dessa! Mer information kring Aviseras miljöprojekt hittar du här här » :)

Mer om våra förpackningar! »Optimerad pappersförbrukning

[15.04.2015] - Vi strävar ständigt med att arbeta för miljövänligare alternativ och tillvägagångssätt. Vi har till exempel minskat vår pappersförbrukning med 60% genom att utveckla en mer kompakt och effektiv arbetsprocess gällande våra beställningar så vi skriver ut mindre papper i antal och storlek, allt för att kunna ta emot så många beställningar som möjligt men inte på bekostnad av miljön.

Mer om vår produktion »


Optimerad pappersförbrukning
Gröna förpackningar
Rosa & samtidigt gröna förpackningar

[21.08.2013] - Våra förpackningar kommer ursprungligen från svenska skogar som planteras och sköts på ett hållbart sätt. De blir tillverkade och tryckta hos hos ett tryckeri som innehar Svanenmärkning (Nordic Ecolabel) och därigenom ständigt blir testat för en miljömässigt hållbar produktion. För mer information om de exakta kriterierna med mera, vänligen ta en titt hos Nordic Ecolabel / Svanenmärkt.

Mer om våra förpackningar! »
Grön tårtleverans

[10.03.2011] - Sedan 1 mars 2011 använder vi DHLs tilläggsval GoGreen för att säkerställa en grönare transport. GoGreen är ett CO2-neutralt leveranssätt från DHL där alla utsläpp kring transporten beräknas och kompenseras via externa klimatskyddsprojekt. Mer information om GoGreen och deras klimatneutrala leveranser hittar du här ».

Mer om tårtleveransen! »
Umweltbewusst Torten verschicken