Pepparkaksgubbar

Beställ våra underbara pepparkaksgubbar!

När vi tänker på julbordet så är det ett speciellt bakverk som alltid måste vara där, nämligen pepparkakor. Vi här på dintårta.se har nu valt att bredda vårt utbud av julbakelser och börjat baka våra egna pepparkakor. Det finns inga gränser för vad man kan göra med pepparkakor, först och främst så kan man skapa de former och motiv man själv önskar, man kan bygga hus och skapa en hel stad om man så önskar. Sedan är det minst lika kul och gott att dekorera dem med glasyr och marsipan. Det är helt enkelt ett perfekt bakverk för pyssel vid juletid för hela familjen. Vi erbjuder flera olika pepparkakor-kit där ni får pepparkakor och tillbehör så ni kan dekorera dessa.

Pepparkakor har en rik historia, med minst lika många myter. Till exempel så finns det lösa belägg för att namnet pepparkakor kom från att de tidigare bakades med peppar i sig medans andra menar på att namnet kommer från att de bakades med kryddor som inte var vanliga i Sverige och då kom dessa kryddor att ha samlingsnamnet “peppar”. Det sägs att pepparkakor kom till Sverige via Tyskland där man sedan medeltiden har kunnat spåra i städer som Aachen och Nürnberg vilket var viktiga handelsstäder att man bakade pepparkakor redan på 1300-talet. Det finns många som säger att man blir snäll av pepparkakor och detta ska ha sitt ursprung i att pepparkakor hade en lugnande effekt på magen när man hade magknip av att förätit sig på julmaten. Det finns även de som tror sig ha hittat bevis på att romerska soldater hade pepparkakor som proviant när de var ute och byggde sitt imperium, då pepparkakor tar lång tid innan de går dåliga och möglar. Vi har svårt att tro att oavsett pepparkakornas ursprung att de kan ha samma goda smak av kardemumma och kanel som vi idag mumsar i oss runt jul. Unna er att köp våra pepparkakor och dekorera dem med familjen och njut sedan av dessa söta gubbar till efterrätt!

Pepparkaksgubbar är en speciell typ av pepparkaka med en egen intressant historia: de första pepparkaksgubbarna bakades av den före detta drottningen av England, Elizabeth den första. Hon överraskade sina gäster på ett julfirande med att ge dem alla varsin pepparkaksgubbe och det blev en stor succe. Denna trend spred sig fort och inom kort så började den engelska folket också att skapa och ge bort sina egna pepparkaksgubbar till varandra. Denna trend vill vi här på dintårta.se upprätthålla och bli en avv alla de som sprider glädje med hjälp av pepparkaksgubbar. Här i denna kategori hittar du några olika uppsättningar pepparkakor: Vi erbjuder dem i uppsättningar om två eller fyra och med eller utan en otryckt vit topp gjord av marsipan. Med varje uppsättning får du naturligtvis också ett paket livsmedelspennor från Dr. Oetker, så att ni kan designa era pepparkaksgubbar enligt era egna önskemål!

Våra pepparkakor är inte bara lämpliga som bakverk på ditt julbord, de är också perfekta för en mysig vinterkväll med te och en bra bok i soffan. De är också underbara som gåvor! Ni behöver inte nödvändigtvis ha dem levererade till ert hem, ni kan också ange en annan adress till någon du vill ge en söt julklapp till. Vi ser till att din present kommer fram i tid och oskadad. Ni kan också låta era pepparkakor komma med ett gratulationskort där ni kan skriva en personlig hälsning och visa extra mycket uppskattning till mottagaren så de garanterat kommer få sig en härlig jul!

Pepparkaksgubbe Cake-Pops (10 styck)
Pepparkaksgubbe Cake-Pops (10 styck)
399,00 kr
Köp cake-pops Säljes endast under säsong
Stora pepparkakor med marsipan att dekorera, 4 st
Stora pepparkakor med marsipan att dekorera, 4 st
339,00 kr
Se produkt Tillfälligt slutsåld
Stora pepparkakor att dekorera, 4 st
Stora pepparkakor att dekorera, 4 st
299,00 kr
Se produkt Tillfälligt slutsåld
Stora pepparkakor med marsipan att dekorera, 2 st
Stora pepparkakor med marsipan att dekorera, 2 st
239,00 kr
Se produkt Tillfälligt slutsåld
Stora pepparkakor att dekorera, 2 st
Stora pepparkakor att dekorera, 2 st
209,00 kr
Se produkt Tillfälligt slutsåld
Sockerdekoration, pepparkaka (8 st)
Sockerdekoration, pepparkaka (8 st)
59,00 kr
Köp dekoration Tillfälligt slutsåld

Inga produkter stämmer in på ditt filterval.

Nollställ filter

6 artiklarBeställ pepparkakor online!


Om det finns tre saker som inte bör saknas under julperioden och speciellt på julafton, så är de en julgran, presenter och naturligtvis all den läckra maten och de söta godisar och bakverk. En av allas favoriter är såklart pepparkakor, det har nu blivit enklare och smidigare än någonsin att skaffa sig pepparkakor. Nu kan ni enkelt beställa era pepparkakor online och slippa trängas med alla andra i affären under julstressen och julhandlandet. Beställ idag och få dem levererade hem till er dörr imorgon! Vi har pepparkakor redo för dig med en mängd olika smaker och framför allt i en mängd olika storlekar. Traditionellt har vi naturligtvis dem i form och storlek som du föreställer dig att en pepparkaksgubbe ska vara. Vad som är speciellt är dock att du inte bara får pepparkakor utan också vår Dr. Oetker livsmedelspennor för att dekorera pepparkakorna precis som ni önskar. Förutom de klassiska pepparkakor har vi också pepparkakor med marsipan, som också kommer med Dr. Oetker livsmedelspennor.Leverans av våra pepparkakor


Vi levererar dina pepparkakor tryggt och smidigt med vår leverantörspartner DHL Express. När dina pepparkakor är färdigbakade packas den med noggrant ner i tårtförpackningen och gör sig redo för leverans hem till din dörr.

För leverans på Day, vänligen beställ nu eller inom 00:00:00 timmar. Önskar du senare leverans är det bara ange det i kassan.