Skip to Store Area:

Meny Överblick

Två vänner med en gemensam vision – Glädje!


Firmentorten_header

Det var en gång sommaren 2003...

Som de båda vännerna Henrik Svensson & Alexander Weinzetl gjorde sin första tripp tillsammans för att se den stora vida världen. En tripp genom Australien. Dom var entusiastiska över den positiva och livsbejakande mentaliteten hos både Aussies och andra Back-packers. Denna livsgnista hade inspirerat dem, den ville de ta med hem, leva med och förmedla vidare.

De var ivriga att komma igång...

Skolan var avklarad, universitetsexamen var inom räckhåll, men vad skulle de göra av all iver, energi och entusiasm? Dom ville skapa något, utveckla och bygga upp något nytt. Det skulle förkroppsliga den där livsgnistan. Det skulle vara roligt! Roligt för dem och roligt för andra. Ytterligare resor runt om i världen under universitetsstudierna, förstärkte dem ännu mer i deras vision.
Firmentorten_header
Firmentorten_header

2006 kom då den lysande idén...

Bekanta som varit injengörer inom textiltryck hade utvecklat en ny teknik att trycka på livsmedel. En tårtprinter, med vilken man kunde gestalta sina alldeles individuella bakverk. Det var vad dem letat efter! Som hobbybakare och med full övertygelse av produkten förvärvade de licensrättigheterna och introducerade uppfinningen i övriga Europa. Många konditorier var intresserade men hos de allra flesta saknades modet att investera i tekniken.

Dock lät de sig inte avskräckas...

De beslöt sig för att själva producera och marknadsföra slutprodukten och satte sig i görningen. Det skulle endast användas den bästa kvalitet! Syndigt goda sockerkaksbottnar, fylliga cremer, bästa marsipanen och de unika trycken med livsmedelsfärg. Därtill en rad olika smaker och former, massor med motiv för alla tillfällen och för alla möjligheten att ladda upp sina egna foton och bilder. Allt precis så, som de själva skulle glädjas mest över.
Henrik Svensson & Alexander Weinzetl
Firmentorten_header

I Augusti 2009 var det dags...

Sidan ”deineTorte.de” gick online! De båda vännerna ville skapa en plattform som var enkel att förstå, fullproppad med idéer och roligt interaktiv. Alla skulle inkluderas, kunna bidra med idéer, föreslå förbättringar och ge liv åt sidan. Alla var entusiastiska och de första kundernas skapelser och beställningar började sakta ramla in. Så blev sidan snabbt en succé och lever än idag på att alla deltar med glädje. Glädje att skapa den alldeles alldeles egna tårtan. Sedan dess har konceptet fortsatt att växa till ett flertal länder. Bon appétit, snipp snapp snut, så föddes dinTårta.se till slut…