Två vänner med en gemensam vision – Glädje!


Firmentorten_header

Det var en gång sommaren 2003...

Som de båda vännerna Henrik Svensson och Alexander Weinzetl gjorde sin första tripp tillsammans för att se den stora vida världen. En tripp genom Australien. De var entusiastiska över den positiva och livsbejakande mentaliteten hos både Aussies och andra Back-packers från världen över. Denna livsgnista hade inspirerat dem, den ville de ta med hem, leva med och förmedla vidare.


De var ivriga att komma igång...

Skolan var avklarad, universitetsexamen var inom räckhåll, men vad skulle de göra av all iver, energi och entusiasm? De ville skapa något, utveckla och bygga upp något nytt. Det skulle förkroppsliga den där livsgnistan. Det skulle vara roligt! Roligt för dem och roligt för andra. Ytterligare resor runt om i världen under universitetsstudierna, förstärkte dem ännu mer i deras vision.
Firmentorten_header


Firmentorten_header

2006 kom då den lysande idén...

Bekanta som varit ingenjörer inom textiltryck hade utvecklat en ny teknik att trycka på livsmedel. En tårtprinter, med vilken man kunde gestalta sina alldeles individuella bakverk. Det var vad dem letat efter! Som hobbybagare och med full övertygelse av produkten förvärvade de licensrättigheter och introducerade uppfinningen i övriga Europa. Många konditorier var intresserade men hos de allra flesta saknades modet att investera i tekniken.


Dock lät de sig inte avskräckas...

De beslöt sig för att själva producera och marknadsföra slutprodukten och satte sig i görningen. Det skulle endast användas den bästa kvaliteten! Himmelskt goda sockerkaksbottnar, fylliga cremer, bästa marsipanen och de unika trycken med livsmedelsfärg. Därtill en rad olika smaker och former, massor med motiv för alla tillfällen och möjligheten att ladda upp sina egna bilder som sedan trycks på marsipanen. Allt för att bringa så mycket glädje som möjligt!
Henrik Svensson & Alexander Weinzetl


Firmentorten_header

IAugusti 2009 var det dags...

Sidan ”deineTorte.de” gick online! De båda vännerna ville skapa en plattform som var enkel att förstå, fullproppad med idéer och roligt interaktiv. Alla skulle inkluderas, kunna bidra med idéer, föreslå förbättringar och ge liv åt sidan. Alla var entusiastiska och de första skapelserna och beställningarna började sakta ramla in. Så blev sidan snabbt en succé och lever än idag på att alla deltar med glädje. Glädjen att skapa den egna, personliga tårtan. Sedan dess har konceptet fortsatt att växa till ett flertal länder. Bon appétit, snipp snapp snut, så föddes deineTorte.de till slut…


Bildeditorn - genombrottet till att kunna skapa din egna tårta...

2010 gick ett viktigt verktyg online: bildeditorn för våra fototårtor! Nu kan varje kund ladda upp sin egna bild, anpassa den, lägga till en text samt välja en tjusig ram - passande för tillfället. Utöver det så uppmärksammades detta av den tyska karikatyrtecknaren och fotografen Uli Stein som tyckte att idéen var bra. Han licensierade sina illustrationer och har sedan dess arbetat med deineTorte-teamet.I den stora, vida världen…

Alex och Henrik blev särskilt imponerade i Australien där de fick mycket erfarenhet av olika kulturer. De träffade back-packers från hela världen! Dessa minnen hade de i åtanke när de fick idéen att erbjuda tårtor även i Frankrike. VotreGateau.fr föddes och gick online i april 2011! För att göra det så miljövänligt som möjligt lanserade deineTorte-teamet bland annat den miljövänliga leveransen med DHL GoGreen!


De första tårtorna för förälskade…

År 2012 lanserades de första flervånings bröllopstårtor. Beroende på önskemålen kan bröllopstårtorna med en, två och tre våningar beställas i olika designs och med en matchande dekoration. Dessutom gick de första tårtorna med välkända figurer och karaktärer online, som har visat sig vara särskilt populära på födelsedagskalas. Hemsidans design blev rosa i grunden, som är bekant för oss alla idag.


Produktutbudet blir större…

Utöver tårtor kan kunderna även välja mellan cupcakes, brownies, cake-pops och macarons. Fantasin fortsatte att flöda och under 2013 presenterades tårtor i hjärt- och sifferform. Efter detta följde Face-Cakes, som gjorde det möjligt att få till en riktigt rolig tårta! Allt flöt på och i februari 2014 öppnade vi vår holländska shop jeeigenTaart.nl.


5år av deineTorte.de...

En första milstolpe nåddes i augusti 2014, då blev deineTorte.de 5 år gammal. Nu var det dags att utveckla företaget ytterligare och ge plats för ytterligare tillväxt. Lokalerna blev allt mindre och mindre, det var dags att ta det vidare och lämna det gamla nästet. Företaget vill kännas familjärt, där kontor och konditori är som ett. Där de jobbar bäst tillsammans, och kraven har alltid varit att det alltid bör finnas tillräckligt med utrymme för alla. DeineTorte hittade vad de letade efter, och så flyttade teamet in i en större byggnad i Köln-Braunsfeld. Inte bara lokalerna ändrades, deineTorte fick också en ny logotyp och webbplatsen en ny, elegant design.
DinTårta utbildar...

Ett mål för de två grundarna var alltid att ge vidare deras kunskaper. Vid detta tillfälle hade verksamheten nått en storlek som gjorde det möjligt att växa ännu mer. Under 2014 undertecknades till exempel den första praktikanten för kontoret och 2016 den första lärlingen som sedermera blev diplomerad konditor.


Utbudet bara växer...

Henrik och Alex har alltid kommit med fler och fler produktidéer och med produktionsteamet har de tillsammans utvecklat många, spännande produkter. En idé var de populära cake-pops och cake-popsicles som härstammar från England. De mumsiga bakverken på pinne saknades i sortimentet. Så de båda vännerna beslutade tillsammans med deras produktionsteam att plocka upp unika cake-pops sorter i sin butik och implementera sin egen tolkning av de små godbitarna. Nyligen introducerades även våra deluxetårtor. Vi producerar idag tårtor i alla slags former (handväskor, sneakers, dubbel höjd, etc.). Utöver detta lanserades även den nya Rainbow Cake-fyllningen: färgglada tårtbottnar med en speciell interiör i form av välsmakande chokladlinser. 2015 gick den svenska shopen - dinTårta.se - som vi alla känner till online, och 2017 öppnades den polska butiken twojtort.pl.


Samarbetspartner: Dr. Oetker...

I februari 2018 började dintårta.se samarbete med Dr. Oetker. För Henrik och Alex var detta så klart en milstolpe för organisationen, att samarbeta med ett etablerat och ansett företag som Dr. Oetker var ett stort steg framåt. Samarbetet gick av stapeln och nu kan dinTårta.se erbjuda bl.a. en hallowentårta med dekorativa föremål tack vare Dr. Oetker. Vår företagssida har också blivit en allt viktigare komponent, hittills har vi flera tusen företagskunder som använt sig av vårt tårtkoncept med deras egna logotyp och profilering av allt från tårtkartong till bilagor och andra bakverk.


Naked-cake: vår senaste trend...

Som ungt, modernt konditori var det under åren en konstant ambition att hela tiden erbjuda nya produkter. Även här hjälpte det att lyfta blicken bortom horisonten för att se vilka internationella trender som spirade och hur dessa kunde tolkas. Den senaste trenden i raden av många är s.k. Naked Cakes. Tårtor som inte är beklädda med marsipan utan presenteras "nakna" med oändliga möjligheter att dekorera och presentera på sitt alldeles egna vis. Dessa tårtor gick online 2019 och blev en omedelbar hit.10 år av tårtor online...

“Tiden bara flyger förbi” sa Alex till Henrik och tänkte tillbaka på när allt började. Deras huvudsakliga idé var att skapa en produkt för kunden som de gläds åt och känner sig stolta över. De har lyckats skapa en produktion och organisation som värnar om hållbarhet och kamratskap där allas åsikt är viktig och de lägger stor vikt på att skapa trygghet och trivsamma miljöer att arbeta i. Men det finns alltid utrymme för att förbättras och ta nästa steg, inom en snar framtid ska t.ex. hela organisationen flytta till sprillans nya och större lokaler speciellt anpassade för morgondagens behov, där ny tårthistoria kommer skrivas.